Васил Антонов от БСП ЛЯВА БЪЛГАРИЯ представлява България на заседание на Интерпарламентарната асамблея по православие в Москва 

Програмата на предстоящия форум включва преглед на досегашните дейности на Асамблеята

 

Народният представител от БСП ЛЯВА БЪЛГАРИЯ Васил Антонов ще представлява страната ни в заседанието на Международния секретариат, председателите на комитети и докладчици в Интерпарламентарната асамблея по православие, което се състои от 3 до 6 април в Москва. Участието му е по покана на председателя на Генералната асамблея на ИПАП – Сергей Попов и генералния секретар Йоанис Анаматидис.

Програмата на предстоящия форум включва преглед на досегашните дейности на Асамблеята, както и предстоящата й работа. Акцент в дневния ред на заседанието в руската столица ще е планирането и организацията на 23-та Генерална асамблея на ИПАП. Форумът ще бъде открит с фото изложба „Атон – Свещената планина”.

Като ръководител на българската делегация в Интерпарламентарната асамблея по православие, Васил Антонов беше избран за докладчик в Комитета за сътрудничество на междупарламентарната асамблея на Евразийската икономическа общност и в това си качество, ще представлява страната ни на форума в руската столица.